Idag har lärarna haft studiedag. Vi har passat på att äta god lunch ute och fika två gånger. Jag är fortfarande mätt! ;)
I lördags provade vi ju, som sagt, ett nytt recept. Det blev uppskattat, åtminstone av oss vuxna. Här kommer det:
Kycklingspett med bulgursallad
4 portioner
Tid: 40 minuter
Ugn: 225 grader
500 g kycklingfilé
Marinad:
1 dl matyoghurt
1 dl ajvar relisch
1 pressad vitlöksklyfta
1 tsk salt
0,5 tsk cayennepeppar
Bulgursallad:
3 dl bulgur
1 grönsaksbuljongtärning
1 dl hackad persilja
1 dl hackad mynta
kärnor från 1 granatäpple
125 g fetaost
Blanda ihop alla ingredienser till marinaden. Tärna kycklingfilén och lägg i marinaden. Låt dra 20 minuter. Häll ut marinad och kyckling på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Trä upp kycklingen på spett och stek i ugnen i ca 12 minuter.
Koka bulgur enligt anvisningen på förpackningen. Låt en buljongtärning koka med. Lägg den kokade bulguren på ett fat, så att den svalnar. Låt den bli ljummen.Vänd ner örterna i bulguren och toppa med granatäppelkärnor och smulad fetaost.
Servera med pressad citron. Vi hade även aioli till. Njut! :)
Nu blir det soffan en stund för mig. Ha en fin kväll!
Kram Kristin
Skönt med studiedag :)
SvaraRaderaFika TVÅ gånger, vilken lyx!
Receptet låter gott!
Kramar
Ja man får passa på att äta när man blir serverad...
SvaraRaderaHa en skön dag
Kram